A terasz és kerti burkolat tisztítása

A terasz, a külső burkolatok takarítása

A tavasz, a jó idő beköszöntével szükségessé válik a szabadtéri felületek, a terasz alapos megtisztítása az elmúlt hónapok alatt lerakódott mindenféle szennyeződéstől. A jól bevált „házi” praktikákon túl azonban érdemes professzionális kültéri takarítószereket alkalmazni a lehető legjobb eredmény elérésére. A terasz, a külső burkolatok igénybevétele nagy, ezért a takarításuk is különleges ápolószereket igényel.

Erős kültéri tisztítószer

Szinte minden kültéri burkolatra alkalmas, nagyon hatékony megoldás a terasz tisztítására a Sopro KRA 631 Erős kültéri tisztítószer, mely savtartalmának köszönhetően eltávolítja a kivirágzásokat, kéregképződményeket, habarcs- és betonmaradványokat illetve minden egyéb közönséges szennyeződést számos, egyébként savra érzékeny felületről, mint például a természetes kövek, beton, falazat, homlokzat, klinker, csempe stb. Vízzel lemosható és oldószermentes, intenzív szaga miatt kizárólag kültérre, a terasz takarításánál használjuk.

Növények és fák okozta csúszós és egyéb felületszennyeződések eltávolítására a Sopro AFR 746 Kültéri tisztító- és felmosószer

Kültéri tisztító- és felmosószer

Kültéri tisztító- és felmosószer

kitűnően alkalmas. Használatával alaposan és könnyen megszabadulhatunk a balkon, terasz és lépcsőkön lévő

piszoktól, sőt megelőző hatással is bír, tehát tovább marad szebb a kezelt felület. Különösen ajánljuk sírkövek újjávarázsolására. Literes kiszerelése rendkívül kiadós, akár 150 m2 megtisztítására is elegendő.

Igen bosszantó, mikor a kültéri burkolatunkon a fém kerti bútoroktól megjelennek a rozsdafoltok. Vastartalmú természetes kövek esetén a

Rozsdaeltávolító

rozsda eltávolítására illetve saválló aljzatnál a rozsda által okozott elszíneződés megszüntetéséhez használjon Sopro RUW 632 Rozsdaeltávolítót. A tisztítószer hosszan meggátolja a szögek és más vasrészek okozta foltok kialakulását is. Bel- és kültéren egyaránt felhasználható.

Matt, máz nélküli agyag és klinkerlapok, agyagcsempe és hasonló máz nélküli kerámiafelületek színének frissítésére és

Klinkerolaj

Klinkerolaj

elmélyítésére alkalmas a Sopro KLÖ 709 Klinkerolaj. Használatra kész speciális termék, mely nem képez filmréteget vagy csillogást, könnyebben ápolhatóvá és foltokkal szemben ellenállóbbá teszi a burkolatot. Beltéren és fedett külső helyiségekben, falra és aljzatra is felhasználható. Fontos, hogy új burkolat esetén csak a teljes kiszáradás után (általában a burkolástól számított 4-6 hét) alkalmazható!

Cementfátyol eltávolító külső

Cementfátyol eltávolító külső

Az egyik „legszebb” feladat az újonnan épült, viszont az építkezési folyamán erősen szennyezett felület első letakarítása. Ehhez kitűnő segítséget nyújt a Sopro ZEA 703 Kültéri cementfátyol eltávolító, mely extra erős, gyorsan ható savas tisztítószer koncentrátum megbírkózik a cementfátyol-, mész- és habarcsmaradványokkal, eltávolítja a kivirágzásokat, valamint minden savra érzékeny felületen (kerámia csempék és lapok, klinker, mozaik, gránit cotto, természetes kövek) lévő makacs szennyeződéseket. Nagyon intenzív szaga miatt kizárólag kültéri felhasználása javasolt!

Az optimális eredmény eléréséhez azonban nagyon fontos, hogy használat előtt elolvassák a felhasználási javaslatot, majd az utasításoknak megfelelően járjanak el! Kérdések esetén kérjék ki a gyártó tanácsát, hogy megelőzzék a helytelen alkalmazásból adódható burkolati károsodásokat!

© Sopro Hungária Kft. - Minden jog fenntartva. A Sopro Hungária Kft. hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek feldolgozása és továbbközlése.